Будь-який сорт кави, який реалізується на державному або світовому ринку повинен відповідати прописаним стандартам. Для натуральної обсмаженої кави в зернах ці самі стандарти диктує ГОСТ 6805-97.
Основні положення ГОСТ 6805-97
Для продукту під знаком «вищий сорт» повинні бути використані виключно зерна Арабіки. Деякі найменування такої натуральної кави:
- нікарагуанський;
- колумбійський;
- мексиканський.
В основу першого сорту можуть входити одночасно кілька ботанічних видів кавових дерев (Арабіка і Робуста). На ринку реалізуються під назвою:
- Сантос (Бразилія).
- Арабіка (В'єтнам).
- Робуста Чері (Індія).
ГОСТ 6805-97 піддає каву класифікації і за її органолептичними якостями:
Сорт | Вищий | Перший | Другий |
Колір зерна |
Коричневий |
Коричневий з наявністю різних відтінків |
Справжній сорт кави не відповідає вимогам вищого і першого сортів. Показники безпеки забезпечуються ТУ |
Характеристики поверхні | Матова або блискуча зі світлою борозенкою посередині зерна | Матова або блискуча | |
Смакові особливості | Яскраво виражений тонкий аромат. Смаку характерно декілька відтінків | Недостатньо виражений аромат, чого не можна сказати про смак | |
Відсоток дефектних зерен |
0% |
до 8% |
Кава, відповідаюча ГОСТ 6805-97 - запорука збереження Ваших грошей і здоров'я. І таким продуктом Вас постачити готові ми! Duende - це Ваш гарний настрій щоранку!