Ви є тут

ГОСТ 6805-97 (Кава натуральна смажена в зернах)

Будь-який сорт кави, який реалізується на державному або світовому ринку повинен відповідати прописаним стандартам. Для натуральної обсмаженої кави в зернах ці самі стандарти диктує ГОСТ 6805-97.

Основні положення ГОСТ 6805-97

Для продукту під знаком «вищий сорт» повинні бути використані виключно зерна Арабіки. Деякі найменування такої натуральної кави:

  • нікарагуанський;
  • колумбійський;
  • мексиканський.

В основу першого сорту можуть входити одночасно кілька ботанічних видів кавових дерев (Арабіка і Робуста). На ринку реалізуються під назвою:

  • Сантос (Бразилія).
  • Арабіка (В'єтнам).
  • Робуста Чері (Індія).

ГОСТ 6805-97 піддає каву класифікації і за її органолептичними якостями:  

Сорт Вищий Перший Другий
Колір зерна

Коричневий

ГОСТ 6805-97 (Кофе натуральный жаренный в зернах)

Коричневий з наявністю різних відтінків

ГОСТ 6805-97 (Кофе натуральный жаренный в зернах)

Справжній сорт кави не відповідає вимогам вищого і першого сортів. Показники безпеки забезпечуються ТУ
Характеристики поверхні Матова або блискуча зі світлою борозенкою посередині зерна Матова або блискуча
Смакові особливості Яскраво виражений тонкий аромат. Смаку характерно декілька відтінків Недостатньо виражений аромат, чого не можна сказати про смак
Відсоток дефектних зерен

0%

ГОСТ 6805-97 (Кофе натуральный жаренный в зернах)

до 8%

ГОСТ 6805-97 (Кофе натуральный жаренный в зернах)

Кава, відповідаюча ГОСТ 6805-97 - запорука збереження Ваших грошей і здоров'я. І таким продуктом Вас постачити готові ми! Duende - це Ваш гарний настрій щоранку!