Гватемальська Кава як вона є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виробництво кави в Гватемалі

Є важливою частиною національної экономіки.

Країна є одним з головних постачальників кави в США. Займає 8-е місце поміж стран-віробників кави та виробляє приблизно 150 000 тонн кожний рік. В кавовій індустрії зайнятий кожен третій працездатний гватемалець, а його продажі приносять приблизно 40% доходу від усього експорта сільскогосподарській галузі країни.

 

Перші кавові дерева в Гватемалу були завезені монахами-іезуїтами в 1750 році.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливості вирощування

По більшій частині, кавові плантації знаходяться на висоті 1600—2000 метрі над рівнем моря та вищє.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

98% кавових дерев в Гватемалі росте в тіні. Така практика получила широке разповсюдження через особливості місцевого клімату, таких як: сильне ультрафіолетове випромінення, сильніые зливи та штормові вітри. В якості джерела тіні використовують інщі агрокультури переважно рослини  виду інга, сімейство бобових. Десь половина усіх тіньових дерев становить саме інга. Також в якості тіньових дерев використовують гревіллея потужна, звана  «шолковим дубом»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні вирощуванням кави займаэться приблизно 125 000 виробників  в 20 із 22-х департаментів країни. Кавові плантації займають приблизно 270 000 гектар, це  означає, що приблизно 6,5 % лісового покрову країни займають кавові ліси, а кількість кавових дерев становить приблизно 800 млн штук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У  Гватемалі  проростає сорт арабіки під назвою «Марагоджип». Його особливістю є дуже великі зерна, переважаючі  по размірам інщі сорта приблизно у 2 рази.