Ви є тут

Вибір помолу кави

Що дозволяє сформувати розуміння про смак приготованої кави, ще до її заварювання у чашці? Таких критеріїв декілька:

  1. Ступінь обсмажування.
  2. Сорт кавового зерна.
  3. Рівень помолу.

Кожному любителю кави відомо, що приготування максимально ароматної кави можливо, тільки якщо її помол робиться безпосередньо перед заварюванням. Однак як ще помол здатний прикрасити кавовий напій?

Вибір ступеню помолу кави

Выбор степени помола кофе

Різновиди і характеристики відомих рівнів помолу:

Ступені помолу

Крупний (грубий)

Выбор помола кофе

Середній

Выбор помола кофе

Дрібний (тонкий)

Выбор помола кофе

Надтонкий

Выбор помола кофе

Застосування Підходить для приготування кави у пуровері або кавоварках з конусоподібним фільтром Використовується для кавоварок еспресо, а також підійде для альтернативних способів заварювання (аеропрес, пуровер, сифон, френчпресс та інші) Такий рівень помолу використовується в еспрессо машинах Застосовується для заварювання кави у турці, сифоні, аеропересі і кавоварках гейзерного типу
Характеристики приготованого напою Напою характерна недостатня насиченість Максимально насичений і ароматний напій Відчувається легка гірчинка і кислуватий присмак Присутня зайва гірчинка у смаку
Час заварювання 3-5 хвилин 4-8 хвилин 1-3 хвилини 20-30 секунд
Тривалість помолу у кавомолці 8-10 секунд 9-12 секунд 10-15 секунд біля 20 секунд

Выбор помола кофеВже зробили свій вибір помолу? Давайте подивимося, на що він може вплинути:

  1. На смак готового напою:
    • Чим тонше помол - тим більше смакова різноманітність нот.
    • Каві більш дрібного помолу характерна велика насиченість аромату.
  2. На спосіб приготування напою. Ваш вибір помолу кави повинен бути орієнтований на наявний у Вашому розпорядженні інструмент для заварювання порошку.
  3. На роботу кавомолки / ковомашини. Вважається, що надтонкий помол може засмічувати агрегат, що вимагає додаткового догляду.

На даний момент Ви повинні вже повністю сформувати думку про те, яка ступінь помолу Вам необхідна - саме час приступити до вибору кавомолки.

Устаткування для помолу кави

У домашніх умовах змелена кава і миттєве її заварювання - кращий рецепт смачного напою! З цією метою і рекомендується придбання кавомолки додому.

Выбор помола кофеТакі  машини бувають:

  1. Електричні - ефективність і швидкість:
    • Жернова кавомолка - зміна отвору між двома кільцями визначає рівень подрібнення зерна.
    • Ножова - забезпечує рівномірний помол, що виключає можливість приготування еспресо.
    • Вальцова - використовується у випадку роботи з великим об’ємом кавових зерен.
  2. Ручна - рівномірний помол і безшумність.

Выбор помола кофеПри виборі кавомолки важливо звернути увагу на:

  • Дизайн механізму і його розміри.
  • Основний матеріал корпусу - найкраще робити вибір на користь міцного пластику.
  • Потужність - від цього параметра залежить швидкість приготування кави.

Однак подрібнити зерна - це ще не все! Важливо подбати про збереження придбаних якостей...

Правила зберігання подрібнених зерен

Рекомендації, що дозволяють насолоджуватися смаком кави довше:

  • Якщо Ви не маєте професійного обладнанням для обсмажування, краще придбайте обсмажені зерна.
  • Насиченість смаку починає губитися через місяць після обсмаження.
  • Не купуйте каву на вагу - усі її якості давно випарувалися...
  • Помістіть зерна у герметичний посуд.
  • Поставте цей контейнер у місце, огороджене від світла.
  • Забезпечте прохолодну температуру в приміщенні для зберігання (підвал або шафа).

Як кажуть бариста, кава починає повільно «вмирати» після перших 10 хвилин після помолу. Не дайте випаруватися її кращим якостям...

Кава тонкого помолу, а також свіжообсмажені зерна представлені в асортименті Duende. Телефонуйте і вибирайте!