Ви є тут

Як готувати каву

Приготування кави - завершальна і одна з найважливіших стадій створення смаку та аромату. Звикли готувати каву з використанням турки? Спробуйте зробити це в еспресо або кеміксі - її смак Вас точно здивує!

Способи приготування кави

Усі методи можна розділити на 4 основні групи:

  • Еспресо.
  • Імерсіонні.
  • Фільтраційні.
  • Комбіновані.

Знайдіть ідеальний варіант для себе, випробувавши кожен з цих способів. Всі вони дозволяють готувати з різних сортів, змінювати рівень помелу, час заварювання та інші параметри - експериментуйте.

Як готувати каву

Для приготування по одному з вище перерахованих способів використовуйте наступні методи та кавове обладнання:

Обладнання Как готовить кофе в турке Как готовить кофе Как готовить кофе Как готовить кофе Как готовить кофе Как готовить кофе Как готовить кофе Как готовить кофе
Метод Турка Еспресо-машина Френч-прес Кемікс Мока Аеропрес Пуровер Сифон
Опис методу Дозволяє готувати напій за східною технікою. У такому агрегаті напій створюється пропусканням нагрітої до 90° води через фільтр з кавовим порошком. Використовується метод настоювання і віджиму. У верхній частині колби кава заливається гарячою водою, а у нижній знаходиться готовий до вживання напій. Кавоварка, в якій кава готуэться під тиском пару. У циліндричну колбу засипається кавовий порошок і заливається гарячою водою. За допомогою поршня заварена кава продавлюється через фільтр прямо в чашку.

Перемелена кава засипається на дно пуровера. Методом додавання гарячої води круговими рухами, забезпечуємо просочування готового продукту в чашку.

Кава готується методом нагрівання води у нижній частині посудини та взаємодії її з меленими зернами, поміщеними у верхню колбу.
Температура води

 100°С

92-96°С 92-96°С 92-96°С  100°С 92-96°С 92-96°С 92-96°С
Об’єм порції 30-50мл 45–55 мл 100 мл 100 мл 40–50 мл 120 мл 100 мл 5,5-6,5гр.
Час приготування 3-5 мин. 20-28 сек. 4 мин. 3-3,5 мин. 2-4 мин. 40-60 сек. 2,5 мин. 45-60 сек.
Ступінь обсмаження зерен світла, середня різна середня світла, середня середня, темна світла, середня світла, середня середня
Ступінь помолу зерен найбільш мілкий різний крупний середній середній, мілкий середній середній середній, мілкий

Як готувати кавуСпособів приготування смачної кави, як ми бачимо, сьогодні більш ніж достатньо. Роблячи вибір між кавоваркою і кава машиною у першу чергу потрібно відштовхуватися від ваших цілей. Готуєте Ви для себе і сім'ї або плануєте використовувати обладнання у спеціалізованих кафе і ресторанах... Проте це далеко не головний критерій, який повинен визначати Ваш вибір.

Як готувати каву - в чому різниця між кавоваркою і кава машиною?

Переваги професійних кава машин:

  • Наявність системи контролю та міцності приготованого напою.
  • Обладнані функцією помелу. Ви також можете вибрати ступінь подрібнення.
  • Швидке приготування з дотриманням ідеального балансу смакових якостей.
  • Є можливість запрограмувати оптимальну для Вас консистенцію і вибирати рецепти приготування.

Як готувати кавуПозитивні сторони кавоварок:

  • Ручна кавоварка не займе багато місця на Вашій кухні.
  • Тонкий смак приготованої кави.
  • Всі характеристики, властиві кавовому зерну розкриваються зовсім інакше, мають більш натуральний смак, велику глибину аромату...
  • Ви можете готувати смачну каву всюди, де вдасться відшукати окріп.

Але скільки б переконливих доводів не було наведено по відношенню до того чи іншого обладнання - вибір "Як готувати каву" завжди залишається за Вами.