Купуючи каву, усі ми хочемо зберегти її унікальний смак і приголомшливий аромат як можна довше. Але далеко не всі знають, як це зробити... Хочете з кожною порцією ранкової кави насолоджуватися незмінно багатим смаком? Купуйте її собі з розрахунку максимум на 14 днів.
Як правильно зберігати каву
Детальніше розглядаючи це питання, слід приділити увагу наступним ключовим моментам:
У чому слід зберігати каву?
Найчастіше каву зберігають у пакеті, в якому він і купувався, можуть також використовуватися контейнери з різних матеріалів або бляшані банки. У чому ж особливості кожної з упаковок:
- Фольговані пакети з клапаном. Виключення окислювальних процесів, ізоляція від повітря, захист від впливів світла і вологи... Всі ці переваги знімають питання про найнадійнішу упаковку для кави.
- Банки (керамічні або скляні). Головна вимога до таких судин - щільно прилегла кришка з наявністю спеціальної силіконової прокладки. Якщо банка скляна, то або це має бути затемнене скло, або необхідно забезпечити повну ізоляцію від світла.
- Контейнери з пластмаси або металу. Ця найменш прийнятний спосіб зберігання кави. Мало того, що вони не досить герметичні, можуть пропускати світло і вологу, вважається, що використання контейнерів може змінювати смак приготованого напою.
При якій температурі і де зберігати?
Залежно від частоти вживання кави, зберігати її можна:
- У шафі для посуду. Це найкраще місце, так як дотримана оптимальна температура, відсутній постійний вплив світла, вологи і тепла.
- У холодильнику. Забезпечити захист від вологи і сторонніх запахів у такому місці практично неможливо.
- Морозильник. Це найкраще місце для зберігання кави тривалий термін. Багато хто рекомендує для кращого збереження смаку та аромату заморозити зерна відразу після обжарювання.
Рекомендації для тривалого зберігання кавових зерен у морозильнику:
- Помістіть зерна у щільну упаковку.
- Бажано зберігати кавові зерна, не витягуючи їх з морозильника до моменту використання.
- Після вилучення кави необхідно розморожувати при кімнатній температурі. Не достатньо розморожені зерна не дадуть правильної екстракції напою.
- Під дією низької температури кава не повинна перебувати більше 2х місяців.
Зернова або мелена кава найвищої якості, вимагає і відповідного поводження:
- Не закуповує її у великих об’ємах.
- Найкраще для зберігання використовувати фольгований пакет з клапаном для дегазації.
- Максимально захистіть каву від впливу тепла, світла і вологи.
- Для тривалого зберігання кави краще помістіть її у морозильну камеру.
Головне пам'ятайте, що кава - не коньяк... З часом вона лише втрачає свої смакові якості.
Більш детально про особливості кожного з доступних у нас видів і сортів кави розкажуть менеджери інтернет-магазину свіжообсмаженої кави Duende.