Ви є тут

Як зберігати каву

Купуючи каву, усі ми хочемо зберегти її унікальний смак і приголомшливий аромат як можна довше. Але далеко не всі знають, як це зробити... Хочете з кожною порцією ранкової кави насолоджуватися незмінно багатим смаком? Купуйте її собі з розрахунку максимум на 14 днів.

Як правильно зберігати каву

Детальніше розглядаючи це питання, слід приділити увагу наступним ключовим моментам:

Фольгированные пакеты с клапаномУ чому слід зберігати каву?

Фольгированные пакеты с клапаномНайчастіше каву зберігають у пакеті, в якому він і купувався, можуть також використовуватися контейнери з різних матеріалів або бляшані банки. У чому ж особливості кожної з упаковок:​

  • Фольговані пакети з клапаном. Виключення окислювальних процесів, ізоляція від повітря, захист від впливів світла і вологи... Всі ці переваги знімають питання про найнадійнішу упаковку для кави.
  • Банки (керамічні або скляні). Головна вимога до таких судин - щільно прилегла кришка з наявністю спеціальної силіконової прокладки. Якщо банка скляна, то або це має бути затемнене скло, або необхідно забезпечити повну ізоляцію від світла.
  • Контейнери з пластмаси або металу. Ця найменш прийнятний спосіб зберігання кави. Мало того, що вони не досить герметичні, можуть пропускати світло і вологу, вважається, що використання контейнерів може змінювати смак приготованого напою.

При якій температурі і де зберігати?

Как хранить кофе в шкафу

Залежно від частоти вживання кави, зберігати її можна:

  • У шафі для посуду. Це найкраще місце, так як дотримана оптимальна температура, відсутній постійний вплив світла, вологи і тепла.
  • У холодильнику. Забезпечити захист від вологи і сторонніх запахів у такому місці практично неможливо.
  • Морозильник. Це найкраще місце для зберігання кави тривалий термін. Багато хто рекомендує для кращого збереження смаку та аромату заморозити зерна відразу після обжарювання.

Как хранить кофеРекомендації для тривалого зберігання кавових зерен у морозильнику:

  • Помістіть зерна у щільну упаковку.
  • Бажано зберігати кавові зерна, не витягуючи їх з морозильника до моменту використання.
  • Після вилучення кави необхідно розморожувати при кімнатній температурі. Не достатньо розморожені зерна не дадуть правильної екстракції напою.
  • Під дією низької температури кава не повинна перебувати більше 2х місяців.

Зернова або мелена кава найвищої якості, вимагає і відповідного поводження:

  • Не закуповує її у великих об’ємах.
  • Найкраще для зберігання використовувати фольгований пакет з клапаном для дегазації.
  • Максимально захистіть каву від впливу тепла, світла і вологи.
  • Для тривалого зберігання кави краще помістіть її у морозильну камеру.

Головне пам'ятайте, що кава - не коньяк... З часом вона лише втрачає свої смакові якості.

Більш детально про особливості кожного з доступних у нас видів і сортів кави розкажуть менеджери інтернет-магазину свіжообсмаженої кави Duende.